Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стига спорите бре, от ГТА по-икономично нема, арчи градско в Софето по-малко от 2,4 дизел в Русе.....
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      Не ти отговорих, защото не видях смисъл.
      Предложих ти съвсем разумно предложение, а ти просто ми каза, че искаш да почиваш в събота.
      Съжалявам, ама твоето изказване не е въобще мъжко.
      Не знам кой човек не иска за около 1 час да изкара 2к лева. За 1 час, пак да го повторя. Хайде 2 да са с цялото занимаване. А започна да ми говориш неща, че съм щял да те лъжа, че те въвличам в някаква схема.
      Ей тука го казвам, за да знаят всички как искам да те излъжа, като казах, че искам да оставим аз и ти парите в 3-ти човек, който познаваме и двамата, за да не ми се измъкнеш след това.
      А и ме обиди, че те вкарвам в някаква схема.
      Жалък човек си. Видях те колко си мъж (твоя приказка), като започна да увърташ, че в събота искаш да почиваш.
      Баси, аз ще дойда от другия край на Европа (буквално), за да направя (или изгубя) за 1 ден 2к лева, ама ти нали си ербап и курназ момче. Тези 2к не те интересуват.
      Почивай, лошо няма.
      Събота работя умнико! Това ти написах, затова предлагам неделя.
      Не се прави на дръж ми шапката, много добре знаеш какво ти написах!
      Какво ми предложи дай напред 2000 лв на трети човек, какви са тея глупсоти бе пич....ти наред ли си, ще дам аз пари на трети човек, щото ми се правиш на ербап.
      Дори не си мислиш да дойдеш, а си чешеш езика само, ясен си ми.

Написах ти следното, лицемерничиш:
      Съботите са ми заети, нямам възможност, а пари на никой нищо няма да превеждам нали се сещаш, като ти се идва си добре дошъл, но пари на 3-ти лица ми звучи като схема за измама, нищо лично.
      Няма да карама 15км на първа, защото няма да си мъча колата, а й няма такива задръствания никъде, но ще караш!. Аз ще се возя колкото ти душа иска където решиш, пари не ти искам, за мен е въпрос на чест, не съм лъжец....това е елементарно, но събота не съм почивал от 4 месеца, това е деня в който наваксвам, което не съм свършил през седмицата...
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Леле, тука стана много "мръсно",май е време Чистача да се намеси...
        159 SW 2.4 Jtdm 2007
        156 TS 1.8 1999
        Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• Адаш,
          няма да се притесняваш по малко от 12 градско трудно може да се получи,ама да уточня,че говорим за истинско градско и за 2.4 мотор.
          Аз доста мрънках,че ми е висок разхода,но се оказа,че и
          аз като теб съм се подвел по някой колеги,дето пишат много ниски разходи.
          Най ниския разход,който ми е давала е навръщане от
          Игуменица до София 6.5/100.
          Нормално извънградското ми е 8.5-9/100,ама аз си я настъпвам.
          Карай си и се кефи,аз това правя!
          Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

• Ако ще пишем за други коли - S500 W140 V8 320hp при 164 км/ч по темпомат (засечени на джипиес) на РАВНО дава 12 на сто (при установена скорост)

При 120 същата кола дава 10.
            При 80 дава 7 на сто (осем цилиндров 32 клапана двг)

Градско 16-25 на сто, нормално каране.

Заваряване на газта - 42 на сто (при всяка скорост, толкова е мах на бордовия комп)

Алфата както написах в другата тема - 6-8 на извънградско, 10-12 градско (1.9 jtdm 150bhp)
            159 1.9 JTDm, 150bhp, 2009та

Comment

• В защита на колегата от Русе искам да споделя какво установих с моя автомобил който е със същия двигател и също е Q4. Когато я купих зареждах от една бензиностанция и средния разход градско ми беше 12,2. Купих добавка Bardahl за 20л. за профилактика и почистване. Минах 330км извънградско за които имах 2 регенерации и средния разход беше 6,5. Днес заредих на друга бензиностанция на която си договорих добра отстъпка, собственика ми каза, че слага добавка която използват ОМВ аз горивата макс моушън...колко е истина не знам. Факт е, че след като напълних резервоара до горе съм минал 45км градско в Пловдив, половината в час пик и средния разход както се вижда от снимката е 9,2 с нормално каране 50-60км в града. Утре ще направя 100км градско и пак ще допълня и ще ви споделя действително дали реалната консумация отговаря на борда.
              Attached Files
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                В защита на колегата от Русе искам да споделя какво установих с моя автомобил който е със същия двигател и също е Q4. Когато я купих зареждах от една бензиностанция и средния разход градско ми беше 12,2. Купих добавка Bardahl за 20л. за профилактика и почистване. Минах 330км извънградско за които имах 2 регенерации и средния разход беше 6,5. Днес заредих на друга бензиностанция на която си договорих добра отстъпка, собственика ми каза, че слага добавка която използват ОМВ аз горивата макс моушън...колко е истина не знам. Факт е, че след като напълних резервоара до горе съм минал 45км градско в Пловдив, половината в час пик и средния разход както се вижда от снимката е 9,2 с нормално каране 50-60км в града. Утре ще направя 100км градско и пак ще допълня и ще ви споделя действително дали реалната консумация отговаря на борда.
                Направи по голям пробег, ако може поне 300км. за пълно пълно засичане.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  Направи по голям пробег, ако може поне 300км. за пълно пълно засичане.
                  Съгласен, просто събота излизам на извънградско и няма как до тогава да обикалям само градско 300км...по-нататък ще е, засега ще са около 100км...
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

• Много те моля да дадеп инфо отново преди да тръгнеш извънградско, и изънградския ти разход след това е интересен....както и градския...
                    Оказва се, че моя разход е постижим вече от 4-ти колега, ебаси какво ще кажат спецовете сега
                    sigpic

Comment

• Утре ще мина колкото може повече градско, ще я напълня до горе, ще ви споделя колко ми е изгоряла, в събота излизам от Пловдив, неделя се прибирам, ще мина около 250км извънградско, пак ще напълня до горе и пак ще ви споделя!
                      Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                      ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                      ex Alfa 156 1,9 JTD
                      ex Alfa 75 1,8

Comment

• Леле,сега Варна ще стане като Русе, ама трябва да съм честен-10,1/100 при
                        300км градско,при магистрално каране до Истанбул-7.2/100 със скорости около нормалните за колата-150-160/км/ч.
                        159 SW 2.4 Jtdm 2007
                        156 TS 1.8 1999
                        Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

• 5-ти човек се появява, хора къде бяте докато спорих с 10 дебели глави....
                          sigpic

Comment

• Пеше, дай снимка на тая вълшебна добавка...

Аз съвсем скоро ще докладвам какво се случва при мене - след премахване на дпф, егр и клапи...
                            Като туря и добавката, гледаш съм паднал почти до нивата на колегите ( все пак съм с хАвтомат)

В събота много рано сутринта пътувах за София и беше супер странно - по трасето където колата ми даваше моментен разход около 8 при 130-140 - отведнъж - 9-9,2-9,3... И като завих към Пловдив да взема човек, се оказа че има много силен насрещен вятър... Ако съм вярвал че може да даде такова отражение, та на!

По целия път ме блъска силен вятър - насрещен и насрещно-страничен, след Пловдив закъснявах и поддържах 160. Резултата беше -средна скорост 99км/ч Хасково-през Пловдив със спиране - Летище София ( всичко това между 3,30 и 6 сутринта при нулев трафик) - разхода - 9,8/100 на като гасих на летището.
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                              Пеше, дай снимка на тая вълшебна добавка...

Аз съвсем скоро ще докладвам какво се случва при мене - след премахване на дпф, егр и клапи...
                              Като туря и добавката, гледаш съм паднал почти до нивата на колегите ( все пак съм с хАвтомат)

В събота много рано сутринта пътувах за София и беше супер странно - по трасето където колата ми даваше моментен разход около 8 при 130-140 - отведнъж - 9-9,2-9,3... И като завих към Пловдив да взема човек, се оказа че има много силен насрещен вятър... Ако съм вярвал че може да даде такова отражение, та на!

По целия път ме блъска силен вятър - насрещен и насрещно-страничен, след Пловдив закъснявах и поддържах 160. Резултата беше -средна скорост 99км/ч Хасково-през Пловдив със спиране - Летище София ( всичко това между 3,30 и 6 сутринта при нулев трафик) - разхода - 9,8/100 на като гасих на летището.
                              http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4282
                              Ако се окаже, че заради нея ми е паднал разхода, ще си купя другата, която е 35лв http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192 и е за 1000л нафта, да си сипвам на всеки резервоар...аз още не съм махнал нищо, всичко по мотора си е сток.
                              Last edited by pesho_kj; d.m.y г., 23:28.
                              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                              ex Alfa 156 1,9 JTD
                              ex Alfa 75 1,8

Comment

• И аз ще я пробвам, само да не се окаже че тя сваля разхода с кило, а с цената си го вдига с 7-8лв на 100км, които са си три кила

Щото както е 16лв за 20 литра, все едно си налял 26 литра по пари - т.е. ако разхода ти е 10/100 всъщност е 13/100 - и тази сметка трябва да се прави(30% завишение на общия финансов разход).

Ако ефекта с онази за 1000 литра е същия или сходен и 35,70 и се ползва в зимен режим - т.е. по 2 литра на 1000литра нафта: това са по 7,5ст на литър или само 3% завишение на общия разход - все едно колата гори 0,3/100 повече. ( всички сметки са съвсем примерни, може да изглеждат досадни, но какво да се прави - изкривявания от професията )
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Working...
                                X